گزارشی از مصاحبه با جناب استاد جمشید کیان‌فر

 | تاریخ ارسال: 1402/2/25 | 
در روز پنجم اردیبهشت ۱۴۰۲ موزه دانشگاه خوارزمی این افتخار را داشت که میزبان یکی از دانشجویان برجسته دانشگاه تربیت معلم در دهه ۱۳۵۰ باشد. در این گفتگو جناب آقای دکتر امین آریان‌راد نیز ما را همراهی کردند. جناب آقای جمشید کیان‌فر از دانش‌آموختگان رشته تاریخ دانشگاه تربیت معلم در سال‌های ۱۳۵۳ تا ۱۳۵۷ بوده‌اند. وی در دهم آبان ۱۳۳۰ در تهران در خانواده‌ای با اصالت ابهری به دنیا آمد. در دوران کودکی در شهرهای قیدار، نیک‌پی و ورامین به تحصیل مقطع ابتدایی و در دوران نوجوانی در شهر کرج در دبیرستان دهخدا به تحصیل در مقطع دبیرستان پرداخت. وی در سال ۱۳۴۸ موفق به اخذ مدرک دیپلم گردید و در سال ۱۳۵۳ پس از اتمام دوران خدمت وظیفه در نیروی زمینی ارتش در نوبت شبانه رشته تاریخ دانشگاه تربیت معلم پذیرفته شد. زمان تحصیل او با دوران ریاست دکتر محمد مشایخی و دکتر جعفر شعار همزمان شد. رئیس شبانه نیز دکتر عباس فاروقی بود که در همین رشته تدریس می‌نمود. دکتر حسن نبوی استاد درس تاریخ معاصر و دکتر محمدرضا ناروند استاد درس تاریخ باستان و نقد منابع تاریخی در هنگام تحصیل جناب کیان‌فر در دانشگاه بودند. همچنین مسعود رجب‌نیا از جمله استادان این گروه بوده است. پس از انقلاب در کتابخانه ملی ایران در خیابان ۳۰ تیر استخدام شد و از محضر استاد عبدالله انوار در رشته نسخه‌شناسی بهره برد. در سال‌های دهه ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ این پژوهشگر نامدار به تحقیق درباره نکات مبهم تاریخی و تصحیح متون دوران قاجار مشغول بوده و تصحیح کتاب ناسخ‌التواریخ و اکسیرالتواریخ دو یادگار مهم ایشان است. در پایان این گفتگو به مسائلی مانند عدم توجه لازم به رشته تاریخ و همچنین راهکارهای مناسب برای پیشرفت این رشته و جذب دانشجویان علاقمند صحبت شد. نظر ایشان این است که باید نسبت به رشته تاریخ و دانشجویان آن توجه بیش‌تری لحاظ گردد و یکی از نقدهای ایشان به شیوه آموزش این رشته در گذشته ادغام رشته تاریخ با رشته جغرافیا می‌باشد.
 

دفعات مشاهده: 1227 بار   |   دفعات چاپ: 79 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

بازدید از موزه و مرکز اسناد دانشگاه به مناسبت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی

 | تاریخ ارسال: 1402/2/20 | 
کتابخانه،موزه و مرکز اسناد دانشگاه خوارزمی به مناسبت روز جهانی موزه و میراث فرهنگی برگزار می‌کند:
بازدید از موزه و مرکز اسناد دانشگاه خوارزمی
یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۱ تا ۱۲

(دانشجویان و کارکنان علاقه‌مند به بازدید از موزه و مرکز اسناد به دلیل محدودیت ظرفیت با شماره ۸۱۵۸۱۰۷۶ تماس حاصل فرمایند.)
./files/site1۲۷/images/untitled-۱۰.jpg

 
 

دفعات مشاهده: 1322 بار   |   دفعات چاپ: 75 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

۱۰ اردیبهشت ماه سالروز درگذشت یکی از زبان‌شناسان برجسته ایران

 | تاریخ ارسال: 1402/2/10 | 
۱۳ سال پیش در روز ۱۰ اردیبهشت ۱۳۸۹ دانشگاه خوارزمی یکی از دانش‌آموختگان مستعد خود را از دست داد. علی‌محمد حق‌شناس نامی آشنا برای زبان‌شناسان و دوستداران زبان و ادب فارسی است. او در تاریخ ۱۴ اردیبهشت سال ۱۳۱۹ خورشیدی در شهر جهرم دیده به جهان گشود. خانواده وی از خاندان‌های معروف شهر بودند. دوران متوسطه را در دبیرستان نمازی شیراز گذراند و سپس در اواخر دهه ۱۳۳۰ به دانشسرای عالی تهران(دانشگاه خوارزمی کنونی) راه یافت. تحصیل وی در دانشسرای عالی در رشته ادبیات فارسی بود و در آن زمان همکلاسی‌های نامداری مانند محمد استعلامی، علی حصوری، منوچهر نیستانی و بسیاری دیگر داشت. رشته ادبیات فارسی در دانشسرای عالی در سال‌های دهه ۱۳۳۰ و ۱۳۴۰ خورشیدی به دلیل وجود انجمن‌های ادبی و استادان بزرگی مانند محمدجعفر محجوب درخشش فراوانی داشت. پس از اتمام این دوره به دانشگاه لندن رفت و در آن‌جا در رشته زبان‌شناسی در مقاطع ارشد و دکتری به تحصیل پرداخت. او در سال ۱۳۵۲ به ایران بازگشت و در دانشگاه ملی و تهران به تدریس مشغول گردید. در طول سال‌های دهه ۵۰، ۶۰ و ۷۰ به جز تدریس در دانشگاه به ترجمه و تألیف مقاله و کتاب مشغول بود. کتاب «آواشناسی» و «فرهنگ انگلیسی به فارسی هزاره» و «بودن در شعر و آینه» از جمله تألیفات دکتر حق‌شناس است. وی در سال ۱۳۸۵ به عنوان یکی از چهره‌های ماندگار ایران در رشته زبان‌شناسی برگزیده شد. شوربختانه این استاد فرهیخته در ۱۰ اردیبهشت سال ۱۳۸۹ در آستانه ۷۰ سالگی بر اثر بیماری قلبی از دنیا رفت. مأمن همیشگی وی در کلاردشت قرار دارد.
 
او را سزد بزرگی و او را سزد شرف                                                                                او را سزد منی و هم او را سزد فخار
زو حق‌شناس‌تر نبود هیچ حق‌شناس                                                                          زو بردبارتر نبود هیچ بردبار
شعر از فرخی سیستانی
 

دفعات مشاهده: 1173 بار   |   دفعات چاپ: 70 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر